perjantai 6. kesäkuuta 2014

Väsyneenä treenaamaan?

Joskus sanotaan, että tulee sellaisia päiviä että nousee väärällä jalalla ylös sängystä, että koko päivä menee aivan pieleen. No mulla on tänään ollut sellanen päivä, että luulin etten pääse sängystä ylös ollenkaan :D Siis aivan järjetön väsy. Koko päivän.

Olin eilen sellaisessa aika kokonaisvaltaisessa hoidossa paljon vihoittelevan selkäni takia, ja hoidon tekijä sanoikin että saattaa tulla erilaisia olotiloja hoidon jälkeen. Eilen illalla tunsin oloni jopa liian energiseksi ja nukuin levottomasti. Tänään sitten on ollut tooodella väsynyt olo ihan koko päivän ja suurinpirtein luulin nukahtani työpöydän ääreen töissä :P Uskon, että selkähoito on ehkä voinut vaikuttaa asiaan ja toki pitkä viikko ja perjantai iltakin tekevät tehtävänsä :D

Jottei nyt ihan menisi jaaritteluksi niin itse asiaan! Pohdin tänään pitkään lähdenkö treenaamaan töiden jälkeen vai en. Olo oli siis tosiaankin todella väsynyt ja nuutunut ja arvoin kyllä päässäni varmaan koko päivän ratkaisua tähän treenidilemmaan :D Olen ollut yli viikon sairaslomalla treenistä hampaanpoistosta aiheutuneiden komplikaatioiden takia ja olin alun perin suunnitellut vetäväni tänään ensimmäisen poiston jälkeisen kovatehoisen kunnollisen intervalli - treenin. Päädyin kuitenkin jättämään tuon HIIT- tyyppisen harjoittelun välistä, ihan siksi että oloni on niin nuutunut. Kuulostelin kroppaani ja tulin siihen tulokseen että pieni hikoilu kevyen punttisalin merkeissä voisi tehdä hyvää niin keholle kuin mielellekin. Ja niin sitten raahauduin kuntosalilleni tekemään kevyehköä kuntosaliharjoittelua reiluksi tunniksi töiden jälkeen. Ja oli muuten viisas päätös :)

Aikaisemmin minulla oli paha tapa olla kuuntelematta omaa kehoani (ja myönnän, että edelleenkin JOSKUS saatan vähän yli innostua ja mennä vaan, mutta tuo kyllä kostautuu aina :D). Tällöin menin orjallisesti tekemäni treenisuunnitelman mukaan, ja jos esimerkiksi syystä tai toisesta takana oli 4 tunnin yöunet ja olo oli kuin zombiella, niin lähdin siitä huolimatta vetämään sykkeet kattoon ja vertahikeäkyyneleitä -tyyppisen treenin jos olin niin viikon treeniohjelmaani merkinnyt. Tämä ei todellakaan ollut kovin fiksua vaan lopputuloksena oli useimmiten henkinen paha olo, vielä kovempi väsymys ja fyysinen paha olo ja tilapäinen ylirasitustila.

Rappusteeni, HIITtiä parhaimmillaan! Parempi kuitenkin jättää väliin väsyneenä :) Kuva parin viikon takaisesta hikisestä tehotreenistä.
Olen huomannut, että ainakin omalla kohdalla väsyneenä tai stressaantuneena parasta treeniä on kevyt treeni, joka ei rasita liikaa kehoa. Jos olisin ollut tänään vielä väsyneempi ja fyysisesti olo olisi ollut nuutuneempi, en varmasti olisi tehnyt edes kevyttä salitreeniä. Jos käy aivan ylikierroksilla, parempi olo tulee luultavasti vaikka kävelylenkiltä metsässä tai pitkästä venyttelystä. Luonnossa liikkuminen on ainakin omasta mielestäni juuri sitä parasta stressinhoitoa. Luonnossa keho ja mieli lepää <3

No, joka tapuksessa, kun ei rasita itseään liikaa väsyneenä, jaksaa sitten seuraavana tai sitä seuraavana päivänä vetää sen kunnon tehosetin ;) Jos taas rasittaa itsensä piippuun kun on valmiiksi jo ylikierroksilla, niin voi olla varma että seuraavat päivät menee tasan tarkkaan huiliessa ja palautuessa.

Parasta stressinlievitystä <3
Nyt mä lähden tankkaamaan ja nukkumaan sillä huomenna ois suunnitelmissa ensimmäistä kertaa hampaanpoiston jälkeen mennä vetämään kunnon tuplatreenisetti :) Kaks tuntia tiukkaa treeniä, voi muuten tehdä aika tiukkaa kun on melkein viikon käytännössä vaan makoillut :D Mutta ihan superia että on päässyt taas vähän treenaamaan ja vielä superimpaa on että pääsee huomenna vetämään bodypumppia ja uutta combattia jota en ole päässyt vielä testaamaan! :)

Ps. En tajua miksi nuo edelliset tekstit tulivat noin paljon pienemmällä fontilla :D Arghh! Ehkä joskus vielä opin käyttämään tätä systeemiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti