torstai 19. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-lime proteiinikeksit

Heipähei vaan taas kaikille! Eipä ole nyt hetkeen tullut postailtua mitään, vaikka mieli olisi tehnyt. Yksinkertaisesti ihan älytön kiire päällä ollut kaikissa asioissa :D Ihanaa, että juhannus kolkuttelee ovella ja tiedossa on 3 päivän viikonloppu. Aion treenata ja rentoutua sekä tietysti syödä hyvin ;)

Syömisestä puheen ollen :D Keksihammasta kolotellessa (jo itseasiassa viime viikolla) etsiskelin netistä reseptejä proteiinikeksien tekoa varten. Löysin netistä erilaisia reseptejä ja päätin tehdä oman versioni tästä reseptistä joka surffailujen tuloksena vaikutti kokeilemisen arvoiselta :) Omasta reseptistäni tuli kyllä aikalailla erilainen, mutta tein sen tuon reseptin pohjalta. Ajattelinkin jakaa reseptin tänne, ties vaikka joku haluaa vielä tehdä terveellisempää herkkua juhannukseksi ;D

Eli oma versioni reseptistä tulee tässä:

Valkosuklaa-lime proteiinicookies:

Aineet:
75g voita
1 dl steviaa
1 kananmuna
1,5 dl valkosuklaa-limen makuista heraproteiinijauhoa
1 tl leivinjauhetta (HUOM. koska kekseihin tulee limeä ja kirpeyttä, tämä kannattaisi varmaan vaihtaa soodaan)
1 tl vanilja aromia
80 g valkosuklaa-mansikka sokeritonta (maltitolilla makeutettua) suklaata
1-2 limen mehu


Ennen uuniin laittoa keot näytti tältä :D

Lämmitä uuni 175 asteen lämpötilaan ja uunin lämmetessä vatkaa rasva ja stevia vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita lusikalla niin että kananmuna sekoittuu hyvin massaan. Lisää joukkoon kuivat aineet (itsellä taikina tuntui tässä vaiheessa yllättävänkin paksulta, eli tuota proteiinijauhoa olisi saanut ehkä olla vähemmänkin). Purista seuraavaksi limen mehu taikinaan ja sekoita kunnolla.
Itse laitoin vain yhden limen, mutta olisin kaivannut lisää kirpeyttä eli 2 limeä olisi voinut antaa jo vähän enemmän potkua :D. Rouhi suklaa veitsellä niin, että siitä jää sopivia sattumia taikinaan.
Minä paloittelin pieniksi erikokoisiksi palasiksi ihan käsillä suklaan murtaen. Sekoita suklaa taikinaan ja kasaaa taikinasta pelille pieniä kasoja. Jätä kasojen väliin leviämisvaraa. Paista keksejä n.7-10 minuuttia uunissa ja nosta sitten keksit jäähtymään.

Siellä ne paistuu!

Kun keksit oli tulleet uunista ja jäähtyneet kasasin ne lautaselle ja tottakai innokkaana heti maistoin keksejä ;) Niin kuin jo mainitsin, limen maku olisi saanut maistua enemmänkin joten jos tykkää kirpeydestä kannattaa puristaa sitä mehua joukkoon ihan kunnolla :D (Mansikka)valkosuklaasta tuli kivoja sattumia keksien joukkoon (ja se mansikkahan käy aina kaikessa mahdollisessa limen kanssa :D). Maku oli kekseissä aika jees ja kelpasivat muuten miehellekkin (joka yleensä on näistä terveyskokkailuista aika nirso ;))

Älkää antako sen ulkonäön hämätä, nää(kin) maistui oikeesti paremmalle miltä näyttää :D

Tosiaan, vaikka keksit saattaa näyttää kuivilta tuossa kuvassa ne oli oikeasti mureita ja makeita :) Sopii mainiosti arkiviikon herkkuhetkiin! Mä lähden nyt nukkumaan jos saisin paikattua mun mahdottomiksi paisuneita univelkoja :D Toivottavasti viikonlopun aikana ainakin! Ihanaa juhannusta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti