torstai 5. kesäkuuta 2014

Sporttaajan porkkanakakku

Olen viime vuosien aikana huomannut, etteivät runsaasti valkoista sokeria sisältävät herkut sovi minulle. Toisaalta, en usko että ne ainakaan paljon käytettynä sopivat loppupeleissä kenellekään :) Viikonloppuna kyllä annan itselleni luvan syödä myös epäterveellisiä herkkuja hyvällä omatunnolla, mutta arkiviikolla pääsääntöisesti välttelen runsaasti sokeria sisältäviä herkkuja.

Paljon liikkuvana kulutus on kuitenkin kovaa ja herkkuhammastakin kolottaa aina välillä myös viikolla :D Olenkin tässä viime aikoina intoutunut leipomaan terveellisempiä herkkuja, joita on lupa syödä myös viikolla. Ja herkuttelusta ei tule huono olo henkisesti tai fyysisesti.


Tämännäköinen tuli kakusta. Ulkonäköön pitäisi selkeesti satsaa vähän enemmän :D


Täytyy sanoa, että joskus nämä terveelliset herkut saattavat maistuakin todellakin Terveelliseltä isolla T:llä, mutta tämä herkku oli maistui kyllä ihan mielttömän hyvältä ja jos voi sanoa, että jopa epäterveelliseltä :D 

Herkku sopii kuitenkin enemmän kuin hyvin kuntoilijoille tai vaikka hiilihydraatteja karttavalle tallaajalle. Valitettavasti kakku ei kyllä näytä yhtä hyvältä miltä maistui ;)

Reseptistä en voi ottaa kaikkea kunniaa, sillä pohjan resepti löytyi kotikokki nettisivulta (hieman muuntelin kyllä reseptiä sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi).  Kuorrutteen resepti on sitten enemmän omaa käsialaa.

Resepti tulee tässä:

Pohja:
2dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
3 kpl kananmunan valkuaisia
250 g maitorahkaa
n. 2 tl steviaa (tai muuta makeutusjauhetta tai nestettä) --> nosta tarvittaessa määrää maun mukaan 
1 tl inkivääriä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 kpl porkkanoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1tl kardemummaa
sitruunameuhua kostutukseen

Kuorrutus:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia
steviaa maun mukaan (itse laitoin melko reippaasti, useamman ruokalusikallisen)
n. 1 desi vaniljanmakuista proteiinijauhetta (tai maun mukaan)
puolikkaan sitruunan mehu (sitruuna antaa mukavan raikkauden kuorrutukseen)
kaloritonta "sokeria" maun mukaan (itselläni sattui löytymään kaapista jämät vanhasta tomusokeria jäljittelevästä sukraloosi makeutus "sokerista" jota lisäsin seokseen maistellen välillä)

Valmistus:
Höyrytä tai keitä porkkanat, ja anna jäähtyä. Raasta jäähtyneet porkkanat.
Erottele valkuiaiset omaan kulhoonsa, ja sekoita leivinjauhe + sooda proteiinijauheeseen.
Vatkaa (sähkövatkaimella) rahka, valkuaiset ja proteiinijauhe tasaiseksi massaksi. Mausta massa vanilja-armolla, stevialla ja kaikilla reseptin mausteilla. Lisää massaan jäähtynyt porkkanaraaste ja sekoita joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat hyvin, itse käytin tässä kookosöljyä. Pohjaa irrottaessa reuna meinasi paikoin jäädä kiinni vuokaan joten voitelu lienee  syytä tehdä huolella :)
Kakku saa kypsyä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin pintaan. 
Kun kakkupohja on valmis, irrota vuoasta (varovasti!) ja kostuta kakku puolikkaan sitruunan mehulla. Valmista kuorrute seuraavaksi, mutta anna kakun jäähtyä kunnolla enne kuin elvität kuorrutteen sen päälle :) Kuorrutteen valmistus opn niin helppoa, että sekoitat kaikki kuorrutteen ainesosat sekaisin. Tosiaan kannattaa maistella seosta kokoajan niin saa siitä riittävän makean ja hyvän makuisen. 

Täytyy vielä hehkuttaa että oma kuorrute maistui mielestäni aivan yhtä hyvälle kuin sokerinen versio :P Kakkupohjasta tuli raeknteeltaan hieman "munakasmainen" mutta maistui ainakin omaan makuun silti tosi hyvältä.


Suussasulava kakkupala :D


Älkää antako ulkonäön hämätä, kannattee oikeesti kokeilla :D! Oon niin hurahtanut näihin terveellisempiin leivonnaisiin että voi olla että kokkailen jotakin taas pian. Voi myös olla että viikonloppuna tulee jaettua jokin epäterveellisempikin resepti ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti