lauantai 5. heinäkuuta 2014

Terveellisemmät proteiinibrowniet

Niin kuin otsikko jo kertookin, ajattelin jakaa blogissani jälleen reseptin. Tällä kertaa päätin kokeilla terveellisempää versiota suklaabrownieista. Browniethan eivät tunnetusti ole mitään terveysherkkua, joten täytyy kyllä heti sanoa että tämä tekele ei ole aivan yhtä täyteläinen kuin alkuperäinen leivos, ihan juuri siksi ettei se sisällä järjetöntä määrää rasvaa ja sokeria :D Ihan kelpo leivonnainen kahvipöytään tästä mielestäni silti tuli. Nyt lomalla olen ajatellut muutenkin kokeilla paljon erilaisia "terveysleivonnaisia", kun kerrankin on aikaa!

Resepti ei ole suoraan otettu keneltäkään, vaan aikani erilaisia brownie reseptejä googlailtuani tein sekametelisopan jossa oli vaikutteita useammasta reseptistä ;)

Tästä se lähtee ;)

Noniin, ja eikun reseptiä kehiin:

Proteiinibrownies by Salla

Aineet:
- 1,5 dl pehmeää (ei nestemäistä) kookosöljyä (tai voita)
- 1,5 dl suklaanmakuista proteiinijauhoa
- 2 rkl steviajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl vanilja aromia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- 3-4 rkl kaakaojauhetta (raakakaakaota jos mahdollista)
- 0,5 dl soijamaitoa
- 1,5 dl täysjyväkaurajauhoja
-  n.60 g  pähkinärouhetta
( - sulatettua sokeritonta tummaa suklaata/ raakasuklaata / mahd. tummaa suklaata)
HUOM.  Mikäli käytössäsi oleva uunivuoka on kovin iso tai teet browniet pellille, suosittelen tuplaamaan ainesten määrän.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä kookosöljy, 1dl proteiinijauhoja , stevia ja vatkaa joukkoon kananmunat. sekoita joukkoon vanilja-aromi. Sekoita eri kulhossa kaurajauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe ja loput proteiinijauhoista.

Itse laitoin kaapista löytyvät raakakaakaojauheen jämät, kaikki mitä pussista oli jäljellä. Loput laitoin tavallisena makeuttamattomana kaakaojauheena.  Kaakaojauheen määrä olisi voinut olla suurempikin, jotta mausta olisi tullut tuhdimpi/suklaisempi. Itse käytin yhteensä reilu 3 rkl kaakaojauhetta.

 Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään ja lisää joukkoon pähkinärouhe sekä soijamaito. Voitele uunivuoka kookosöljyllä ja jauhota kevyesti täyskaurajauhoilla.  Kaada massa uunivuokaan ja anna paistua n.20-25 min (mitä lyhyempi paistoaika on, sitä kosteammaksi brownie jää keskeltä). Ota brownie uunista ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Itse annoin  brownien paistua 25 minuuttia, ja brownie jäi hieman leipämäiseksi. Olisi siis saanut olla hiukan vähemmän aikaa uunissa. Tarkoitus oli itse lisätä joukkoon myös tuo sulatettu raakasuklaa (tai muu vastaava tumma suklaa), mutta unohdin ostaa suklaan kaupasta joten tuli sitten vielä astetta kevyempi herkku :D Suklaata taikinaan lisäämällä olisi saanut brownien maun suklaisemmaksi ja tuhdimmaksi, nyt jäi hieman kevyeksi.

Ainekset sekaisin :)

Nam! Ai ei vai? :D

Kuuma brownie maistuu parhaalta itsetehdyn jäätelön tai kylmien marjojen kera. Itse tein brownien kaveriksi banaani-mustikka "sorbettia", eli muussasin sauvasekoittimella pakastettua banaania ja mustikoita. Sopi mainiosti brownien kylkeen :)

Psst. banaania pakastettaessa ei kannata jättää banaania pakkaseen liian pitkäksi aikaa vaan riittää, että banaani on kohmeinen. Itse pidin banaania hieman turhan kauan pakkasessa ja sain sorbettia valmistaessani kaupan päälle kunnon habatreenin ;)

Ja nyt näyttää jo huomattavasti paremmalle ;)

Kyllä toimii kylmän marjasorbetin kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti