lauantai 2. elokuuta 2014

Kahvileivokset treenaajan kahvipöytään

Nyt tulis taas reseptiä kehiin :) Pääsin vihdoin testaamaan jo kauan suunnitteilla ollutta reseptiäni vähän terveellisimmistä kahvipöydän herkuista. Kaapissa jo varmaan kuukauden seisseet kahviraakasuklaalevyt pääsivät vihdoin käyttöön.

Idea tähän leivokseen lähikin siitä, että näin kaupassa (uutta) kahvinmakuista raakasuklaata, ja päätin, että tuota on päästävä kokeilemaan leivonnassa. Aiemmin olin kokeillut käyttää leivontan mintturaakasuklaata tämän suositun blogin reseptin innoittamana. Tässä omassa kahvileivos- reseptissäni onkin vaikutteita juuri tuosta mainiosta reseptistä minkä ko. blogista löysin. Vaikutteita leivoksen pohjaan hain myös jopa ihan perinteisestä mokkapalasta ;)

Kuorrutteen kanssa tuli vähän probleemia, mutta maku oli niin hyvä, että pitihän tämä resepti jakaa heti ;)
Reseptini ei ole super kevyt tai täysin sokeriton, mutta kuitenkin ravintosisällöltään huomattavasti parempi ja luonnollisemmin makeutettu veriso, kuin perinteiset sokerileivonnaiset. Reseptistä tuli mielestäni oikeasti hyvä, eikä maun perusteella kyllä arvaisi että en ole käyttänyt lisättyä sokeria lainkaan :) (makeutus on pääosin taateleista). Olen käyttänyt reeptissä myös proteiiniauhoja, eli tästäkin syystä on mainio herkku treenaajalle tai sokeria karttavalle ;) Eipä muuta, kuin reseptiä kehiin:

Kahvileivokset treenaajan kahvipöytään:

Pohja:
- 1,5dl spelttijauhoja
- 1,5dl suklaanmakuista proteiinijauhoa
- 2tl leivinjauhetta
- n.1,5 dl pehmeää (ei nestemäistä) kookosöljyä
- 2 kananmunaa
- 1 dl mantelimaitoa
- 8-10 (kivetöntä) taatelia

Täyte:
- 1 prk kookosmaitoa (HUOM! ei mitään kevytkookosmaitoa, muuten kuorrute ei hyydy kunnolla. Itse luulin ostaneeni ihan kunnon tavaraa, mutta pahaksi yllätykseksi täyte ei hyytynyt jääkaapissakaan kunnolla. Tästä syystä leivosteni ulkonäkö ei ole ihan sitä, mitä pitäisi :D)
- 1,5 levyä (n. 90 g) Cocovin kahviraakasuklaata (sekä muutama pala koristeluun)
- 7-10 taatelia
- 2 rkl pehmeää kookosöljyä
- 0,5 dl suklaanmakuista proteiinijauhoa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi) kananmunat, kookosöly ja taatelit tasaiseksi seokseksi. Maistele seosta ja lisää maun mukaan taateleita makeutukseksi.

Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään. Kaada seos voilla tai kookosäljyllä voideltuun paistovuokaan. Paista 175 asteessa n.15-20 minuuttia. HUOM. Itselläni pohja jäi aavistuksen kuivaksi, sillä kakku unohtui uuniin hieman liian pitkäksi aikaa :D 15 min paistoaika lienee riittävä. Puutikulla kokeilemalla saa selvitettyä, onko kakku sopivan kypsyinen vai raaka (mikäli tikkuu jää taikinaa). Anna pohjan jäähtyä hyvin. Vasta pohjan jäähdyttyä valmista kuorrute.

Lämmitä MIEDOLLA lämmöllä kattilassa (jotta rakasuklaan hyvät ominaisuudet eivät haihtuisi savuna ilmaan ;)) kookosmaito, kookosöljy ja raakasuklaa. Sekoittele. Kun seos on tasaista, kaada se tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja lisää joukkoon taatelit. Sekoita tasaiseksi massaksi, ja lisää joukkoon proteiinijauhe. Maistele ja lisää makeutusta tarvittaessa. Voit käyttää seosta hetken ajan jääkaapissa, tai kaataa heti jäähtyneen pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele rouhitulla raakasuklaalla. Kun kuorrute on jämettynyt, leikkaa paloiksi ja tarjoile.

VINKKEJÄ:

- Kokeile vaihtaa pohjasta mantelimaito vahvaan kahviin, tämä idea tuli mokkapaloista :D Näin voisi saada kivan kahvinmaun jo tuohon pohjaankin.
- Suklaisemman maun ystävät voivat lisätä pohjaan myös pari rkl (raaka)kaakaojauhetta
- Spelttijauhot voisi vaihtaa vaikka täysjyväkaurajauhoihin, näin saat pohjasta gluteenittoman





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti