sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Suussasulava "snickers" raakasuklaa

Niinkuin olen blogissani kertonutkin, mun normaaliarkiviikkoon ei kuulu karkit ja muut sokeriset herkut. Mutta herkkuhiirellä on konstinsa, tottakai :D Tapaankin tehdä arkiviikolla silloin tällöin (ja ehkä vähän useemminkin) raakasuklaata. Raakasuklaassa on toki paljon rasvaa ja kaloreita, joten rajansa kaikella ja kohtuudella sitäkin. Mutta usein viikolla urheilujakin kertyy niin paljon, että energiavajetta on hyvä kuroa umpeen vähän tuhdimmeillakin (mutta silti terveellisillä) herkuilla :)

Tekemäni raakasuklaan peruspohja koostuu useimmiten samoista aineksista; kaakaovoista, makeutuksesta ja muista superfoodjauheista sekä tietenkin raakakaakaojauheesta. Makeutuksena tykkän käyttää agavesiirappia, hunajaa ja ihan paras makeuttaja on mun mielestä Ruohonjuuresta löytämäni banaanijauhe.
Siitä tulee ihana maku ja makeutus suklaaseen. Itse en mittaa ainesosia sen kummemmin vaan laitan aikalailla mieleni mukaan karkeesti eri aineksia sen verran, mikä tuntuu hyvältä. Välillä suklaa on sakeampaa ja välillä nestemäisempää, mutta hyvää on aina, ja kyllä maistuu kunnon treenipäivänä jälkkäriksi :D

Viimeaikoina olen tehnyt aivan ihanaa raaksuklaata, joka on saanut vaikutteensa snickersistä ;) Aivan sairaan hyvää, ja tottakai täytyy tulla tänne jakamaan resepti :D Tarkkoja määriä en tosiaan ole laskenut joten nää nyt on suuntaa antavia. Määriä voi muutella oman makunsa mukaan :)

"Snickers"-raakasuklaa:
 Aineet:
-kaakaovoita (n.75g)
-banaanijauhetta
(-agavesiirappia tai hunajaa)
-ripaus laadukasta suolaa
-n. 1 rkl lucumaa
-n.1-2 rkl tocoa
-n.2 rkl raakakaakaojauhetta
-maapähkinävoita

Sulata kaakaovoi vesihauteessa - itse tapaan käyttää höyrykattilaa :D Huom. tässä tapauksessa kannattaa olla tarkkana, ettei kuumenna vettä liian kovalla lämpötilalla, jotta kaakaovoi ei kuumene liikaa. raakaleivonnaisissa on ideana että ainekset kuumennetaan korkeintaan 45 asteisiksi jotta hyvät ravintoaineet säilyisivät  (korjatkaa jos puhun ihan potaskaa!).

sotkusta puuhaa, mutta hitsin hyvää! :D
 Sekoita sulaneen kaakaovoin joukkoon maketus, eli tarvittaessa liraus hunajaa tai agavesiirappia. Lisää sitten joukkoon suola. Sekoita.

Lisää sekaan lucuma, banaanijauhe ja toco. Sitten lisää raakakaakaojauhe ja sekoita kaikki kunnolla keskenään.

Kaada seosta suklaamuotteihin niin, että kaadat muotit noin puolilleen seosta. Lusikoi seoksen päälle pieniä kasoja maapähkinäövoista. Kun olet laittanut pähkinävoisattumat kaikkiin muotteihin kaada vielä päälle kerros raakasuklaata.

Laita pakastimeen vähintään varttitunniksi ja nautiskele sitten hyvällä omallatunnolla! :)


8 kommenttia:

  1. Tee noit mulle maistiaiseksi! :D Näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  2. ehdottomasti :)! on kyllä oma suosikki mun raakasuklaakokeiluista :D

    VastaaPoista
  3. Hei! Onko tuo toco välttämätön maun vuoksi? En haluaisi alkaa vain tämän ohjeen vuoksi ostamaan jos ei ole :) Miltä se muuten maistuu?

    VastaaPoista
  4. Moikka, ja kiva kun kommentoit :) voit hyvin tehdä ilman tocoakin. Se tekee rakenteesta hieman erilaisen ja tuo mukaan täyteläisyyttä/kermaisuutta. Sitä tosin saa jo lucumastakin ja voit hyvin käyttää lucumaa hieman enemmän vaikka, oman maun mukaan voi tuunailla miten tykkää :) toco on aika miedon makuinen, ehkä hitusen makeahko ja koostumus kevyen "leseinen". Se onkin riisinlesejauhoa. On mm.hyvä e-vitamiinin lähde. :)

    VastaaPoista
  5. Ok kiitos vastauksesta! Voisihan sitä ostaakin kun kerran on e-vitamiinin lähde. Mihin muuhun sä sitä käytät, jos saa kysyä vähän näin aiheen vierestä?

    VastaaPoista
  6. Jos tykkäät tehdä smoothieita niin sopii niihin erinomasesti :) oon käyttänyt myös muuhun raakaleivontaan :) itellä ainakin kestää pitkään se pakkaus vaikka noilla superfoodeilla on vähän hintaakin.

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkistä! :) Mitä kaakaovoita sä käytät? Katoin tänään Puhdistamon tuotetta ja oli kyllä niin kallista että jäi hyllyyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaakaovoita käytän välillä Cocovilta, välillä ruohonjuuresta löytämääni toista voita joka on sellasesss isossa köntässä. Sen kilohinta on alempana ja se on riittoisaa :) en vaan muista sen nimeä. Tyrmistyin itekki ku näin Puhdostamon kaakaovoin hinnan, kokoon nähden todella tyyristä :/

      Poista