tiistai 17. maaliskuuta 2015

Helpot lakritsipallot

Niinkuin otsikko jo kertookin, on luvassa toinen resepti :D Eilen oli taas maanantainen Grit-combat combo ja energiavarastot huutaa tyhjyyttään. Innostuin siis valmistamaan raakasuklaan kaveriksi herkullisia mutta terveellisempiä lakritsapalloja. Idea lähti siitä, kun jossakin blogissa näin reseptin lakritsifudgeista. Teinkin tuolla ohjeella fudgea joka kuitenkin jäi niin notkeaksi, että tein taikinasta palloja. Myöhemmin olen muistellut reseptistä sen mitä olen muistanut ja tehnyt siihen pieniä muutoksia sekä ihan suosiolla tehnyt massasta niitä palloja ;) (jotka eivät valitettavast näytä ihan niiltä palloiltakaan:D Suokaa mulle anteeksi noiden ulkonäkö). Mikäli olet lakun tai jopa salmiakin ystävä (maku on salmiakkinen, itse tykkään kovasti!) tulet varmasti pitämään näistä. Resepti on todella helppo eikä tarvitse olla kokki onnistuakseen. Ainoa aikaa hieman ottava vaihe on pallojen pyörittely, itsehän selvitin tämänkin nopsasti ja jälki näkyykin sitten tuossa ulkomuodossa :D

Ei muutakun reseptiä jakoon:

Helpot lakritsipallot
Aineet:
-n.10-12 tuoretta taatelia
-n.2 rkl antelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
-n.2 rkl tocoa (voi jättää pois halutessaan)
-n.2 rkl lakritsinjuurijauhetta (voi laittaa vähmmänkin, itse laitoin reippaasti ja maku oli sen mukaisesti hyvin voimakas :))
-n.1/2-dl kaakaovoita
n.2rkl kookosöljyä (nestemäisenä)

Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Surauta kaikki ainekset nestemäisten rasvojen kanssa sekaisin tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kaada massa pakasterasiaan tai vastaavaan muovirasiaan ja laita pakkaseen n.20 minuutiksi. Ota massa pakkasesta ja nostele massaasta lusikalla kekoja. Pyörittele keot palloiksi. Pyörittele pallot vielä lakritsinjuurijauheessa. Nosta pallot jääkaappiin ja nautiskele niitä kun herkkuhammasta kolottaa :)

Vinkki: Älä jätä kaakaovoita pois reseptistä ja laita tätä mielummin hieman runsaammin kuin liian niukasti. Ilman kaakaovoita massa jää liian tahmeaksi eivätkä pallot pysy kasassa.




Tällasta tänään. Toivottavasti resepti tulee käyttöön :) Pakko vielä mainita, että ostin ihan mahtavaa raakahuulivoidetta tänään Punnitse&Säästä- liikkeestä. Ensikäytön jälkeen jo tuli olo että on ihan parasta ikinä! ja oon muuten aikamoinen huulirasva-addikti niin kun parhaat tuttavat varmaan tietääkin :D Nyt voi ainakin hyvällä omallatunnolla rasvailla huulia ilman että rasvassa on ylinmääräisiä haitallisia aineita :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti