perjantai 10. huhtikuuta 2015

Makoisa toffee-cashew raakakakku

Hiljaiselon jälkeen täällä ollaan taas. On ollut älytöntä härdelliä sekä viikon pääsiäisloma pohjoisessa. teki muuten hyvää :D Mun oli tarkoitus jakaa tämä resepti jo ajat sitten, ennen reissua mutta en vaan saanut kuvia koneelle enkä yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittamaan. Myönnän, että oon myös innostunut lukemisesta ja oon pyhittänyt iltoja kirjojen lukemiselle koneella notkumisen tai telkkarin katselun sijaan. Tekee hyvää, siitä tulee jotenkin hyvä olo ja unetkin on rauhaisampia. Joka tapauksessa, etten eksy aiheesta laitan reseptin jakoon.

Googlailin erilaisia raakakakku ja raakatoffeekakku reseptejä ja tein sitten oman versioni eri reseptejä varioiden ja muunnellen. Tulos oli mielestäni hyvä, kakun kanssa tarjoiltavaksi sopisi hyvin jokin kirpsakampikin hillo (vaikka puolukka tai karpalo) tai kirpeämmät marjat. Kakku on itsessään hyvin makea. Näin ollen makeannälkäkin tyydyttyi nopeasti, ja cashew tekee kakusta ihanan tuhtia mutta silti terveellisen hyvää ;) Resepti on myös gluteeniton ja maidoton :) Tässä se tulee:

Toffee-cashew raakakakku

Aineet:
Pohja:
Pieni (n.70g) pussillinen mantelirouhetta
pieni (n70g) pussillinen hasselpähkinärouhetta
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/2tl ceylonkanelia
1/4tl jauhettua kardemummaa
n.75g kaakaovoita
2-3 rkl kookossokeria

Täyte:
4dl cashewpähkinöitä liotettuna
Reilu desi kaakaovoita
n. 2 rkl agavesiirappia
Reilu ruokalusikallinen hunajaa
lisäksi kookossokeria maun mukaan 
1 rkl vaniljajauhetta (kuten bourbon vaniljaa)
hyppysellinen laadukasta suolaa

Koristeluun kuivattuja karpaloita. Kyytipojaksi marjoja tai kirpeähköä hilloa :)

Sulata vesihauteessa pohjaan tarvittava kaakaovoi. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon sula kaakaovoi. Lisää maukeutusta tarvittaessa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Sulattele kaakaovoi täytettä varten. Laita sula kaakaovoi, sekä muut täytteen aineet tehosekoittimeen tai muussaa sauvasekoittimella. Maistele välillä makeutta ja lisää makeutusta tarvittaessa.
Oma makeutukseni oli noinkin monimutkainen koska käytin vaan kaapista jämät agavesiirapista ja hunajaa en sen voimakkaan ominaismaun takia uskaltanut laittaa kauheasti :D Makeutuksen kanssa voi siis todella pelailla mieltymystensä mukaan. Normaalia valkoista sokeria en suosittele makeutukseen. Kannataa myös huomioida, että tehosekoittimella täytteen koostumus on samettisempi ja tasaisempi, kun sauvasekottimella vaivatussa seoksessa.

Kun seos on valmis, ota kakkupohja jääkaapista ja kaada täyte päälle. Täytteen päälle voit nakata kuivattuja karpaloita. Kannattaa pitää kakkua jääkaapissa hetki ennen koristelua, jotta täyte ehtii hieman jähmettyä. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään muutama tunti, kunnes täyte on kovettunut mukavasti ja kakkua on helppo leikata. Vinkkinä vielä se, että kannattaa liottaa cashewpähkinöitä ihan kunnolla ennen kakun valmistamista. Itse liotin yön yli niin ei tarvinnut taistella tuon sauvasekoittimen kanssa kakkua valmistaessa vaan valmistus sujui yllättävän mutkattomasti ;)




Eikun herkuttelemaan! :D



8 kommenttia:

  1. Jos sä osasit tollasen tekasta niin osaisinkohan mäkin! En oo ikinä tehny raakakakkua... leivoksia vaan: http://jookostakookosta.com/2013/06/08/rakkausleivokset/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilemaan :) tää on oikeesti helppo kun vaan malttaa eka liotella pähkinät ;)

      Poista
  2. Minkä kokoiset pussilliset hasselpähkinä- ja mantelirouhetta? Pusseja on niin monen kokoisia...

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoiset pussilliset hasselpähkinä- ja mantelirouhetta? Pusseja on niin monen kokoisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos kommentista :) hyvä pointti. En ihan tarkkaan muista grammamäärää mutta oisko n.70g pusseja. Sellasis pieniä mitä leivontatarvike osastolta saa. Kannattaa laittaa vaikka alkuun pieni määrä ja lisätä tarpeen mukaan enemmän. Muokkaan about määrät tonne aineisiin niin ei jää niin epäselväksi muillekaan.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää kyllä todella herkulliselta! :p

    VastaaPoista
  6. Moi Laura, kiitos kommentista. eikun kokeilemaan vaan! :) on oikeesti helppo ja sen verran makeaa et makeannälkä tyydyttyy pienemmälläkin palalla

    VastaaPoista